Kindercoaching is bedoeld voor kinderen en ouders die ergens in de ontwikkeling of opvoeding vastlopen en het zelf even niet meer weten.
Iedereen is welkom bij Annemarijn. Ook als je niet valt onder een van de hieronder genoemde doelgroepen kan ik jullie zeker verder helpen.


Voor, tijdens en na echtscheiding


Gun jij je kind dat het jullie echtscheiding zo goed mogelijk kan verwerken?

En wist je dat kinderen bij een echtscheiding een rouwverwerkingproces doorlopen?

Wat is loyaliteit?

Bij een echtscheiding krijg je als partner en ouder te maken met allerlei zaken die moeten worden geregeld en georganiseerd rondom de echtscheiding. Hoe fijn is het dan als er iemand is die je kind daarbij kan ondersteunen en verder helpen en zo zijn/haar fundament verder te verstevigen?

Bij al deze vragen en alle andere vragen rondom echtscheiding en kinderen kan ik jullie verder helpen.

Bij de begeleiding van je kind gaan we samen de het echtscheidingsproces doorlopen en werken we aan de versteviging van zijn/haar fundament . We gaan aan de slag met emoties die er komen kijken bij een echtscheiding, we leren de realiteit van nieuwe situatie onder ogen zien en kunnen omgaan met het verdriet en de teleurstelling die erbij komt kijken, we gaan kijken naar wat er is veranderd en hoe je dit een plek kunt geven in je nieuwe leven zodat je uiteindelijk weer je eigen plek hebt gevonden en je je daarmee kunt verbinden.

Het is heel belangrijk dat het kind ook een stem krijgt en gehoord wordt. Er wordt al zoveel over de kinderen gepraat, maar heel vaak niet met de kinderen. Om de stem van het kind kracht bij te zetten, kun je als gezin er voor kiezen een kinderconvenant te maken en dit samen te ondertekenen.

Elke situatie, elk kind , elk gezin is weer anders. Afhankelijk van de behoefte van het kind zal elk traject er anders uit zien. Daarom ook maak ik hierbij geen gebruik van een vaststaande methode omdat ik geloof dat je een kind niet echt recht kunt doen en niet goed kunt horen en/of zien als je een vaststaand programma doorloopt.

Ook de ouders zal ik tijdens het coachen van het kind begeleiden. Wat vertel je wel of niet aan je kind? Hoe breng ik de boodschap over? Het is daarom belangrijk bij de coaching dat beide ouders daarmee akkoord gaan en openstaan voor hulp en advies.


Pesten

Ik zie jou op je eigen fundament!
Voor mij staat dit voor die waarden die ik belangrijk vindt: authenticiteit, veiligheid en zelfbewust. Juist als je wordt gepest ben je soms kwijt wie je nu eigenlijk in potentie ook al weer was.
Waar ben ik goed in? Wat is mijn kracht? Wat zijn mijn kwaliteiten? Samen gaan we op zoek naar dat wat jij weer nodig hebt om jouw fundament weer sterker te maken, zodat jij daarna op eigen kracht dit weer verder kan uitbouwen. Ik gun ieder kind de kracht om te groeien!


Bij mijn coaching maak ik gebruik van het KOM-OP principe:
K: Kwali'tijd' en Kracht
O: Ontspannen
M: Maatje en Mogelijkheden
O: Oefenen en Ontslag
P: Praten en Plezier


Faalangst en onzekerheid


Wat kan ik eigenlijk wel goed?

Vinden ze me wel leuk?

Elke keer als ik voor de klas een presentatie moet geven vind ik dat heel eng


Dit zijn een aantal vragen waarmee een kind soms kan rondlopen . Hoe fijn zou het dan zijn als je leert ontdekken wat je talenten zijn en hoe je die talenten weer kunt gebruiken in situaties die je lastiger vindt. Hierbij maak ik gebruik van de Toolbox voor jong talent. Een prachtige manier om je talenten te ontdekken en ze te leren inzetten in verschillende situaties. We beginnen daarbij altijd met een talenteninterview. Van daaruit bouwen we verder en maken we jou fundament sterker.